ATV contest december 2020, roveren op 47 en 76 GHz..

Ieder kwartaal vindt er een ATV contest plaats tussen vaste ATV stations en soms ook mobiele ATV stations (rover stations). Deze contest vindt plaats op de diverse VHF amateurbanden en hoger.

 Voor de verbindingen op 47Ghz en 76Ghz tussen het basis station van PE1ASH (Mijdrecht) en PE1CVJ is de mobiele apparatuur gebruikt die door PE1ASH is ontwikkeld voor deze frequenties. Deze is opgesteld door PE1CVJ in de polder bij Uithoorn waarna de verbinding tot stand is gebracht op beide banden. 

Hieronder wat foto's van de mobiele situatie... Dubbelclick op een foto om verder te gaan in de foto viewer. Hiermee worden de foto's vergroot weergegeven en kunnen ze ook worden gedownload....

Het mobiele station bestaat uit twee ontvangstunits (76 GHz en 47 GHz) die op dezelfde MF unit binnenkomen en zichtbaar gemaakt worden. De bovenste schotel is de 76 GHz ontvanger de onderste de 47 Ghz ontvanger.

Ontwerp en bouw van de schotelsystemen zijn van de hand van PE1ASH, evenals de ontvangers voor zowel 47 als 76 GHz. Het is de bedoeling ook wat van de onderliggende techniek te gaan publiceren op deze site.

Joomla templates by a4joomla