Techniek

 Deze sectie bied ruimte voor zowel de HAM Radio-, de ATV, de microprocessor en andere hardware elektronica projecten. Voor de publicaties van het ATV Collectief Amstelland zal een apart sub-domain beschikbaar komen.


 

ATV Collectief Amstelland

Dit wordt het introductie artikel over het ATV Collectief Amstelland.

Tijdelijk is het nog op te zetten subdomain op een andere server in onderzoek met WordPress: lexecutive.synology.me 

 

 


 

ATV audio controller TDA6170

Intro audio controller I2C.

Verder in te vullen


 

ATV ontvangst controller SP5055

De meeste analoge satelliet tuners die worden gebruikt voor de ontvangst van ATV signalen, zijn voor de afstemming van de ontvangst frequentie, voorzien van een I2C bestuurde chip als de SP5055 of de 5511. De manier waarop de besturing is uitgewerkt is vaak ingebakken in de firmware van de ontvanger en daar kan vaak weinig aan worden veranderd. Het werd derhalve tijd om die besturing zelf ter hand te nemen en de I2C draadjes te verleggen naar zelf ontworpen controllers.  


 

Lees meer: ATV ontvangst controller SP5055

HAM Radio

Er zijn een aantal verenigingen in Nederland waarin radio amateurs zicht hebben verenigd:


 

 

Subcategorieën

 • ATV Collectief Amstelland

  Het ATV Collectief Amstelland is een samenwerkingsverband van een aantal Radio amateurs die bezig zijn met onderzoek en ontwikkeling van zowel analoge- als digitale (amateur) televisie, geïnitieerd door PE1ASH, PA3CGG en PE1CVJ. Voor verdere publicaties zal een apart sub-domain worden ontwikkeld (work-in-progress).


   

  Aantal artikelen:
  1
 • Projecten

  Deze categorie is met name bedoeld om informatie te delen over allerhande (elektronica) projecten in het kader van HAM Radio. 


   

  Aantal artikelen:
  2
 • Publicaties

  Deze categorie is bedoeld voor technische en wetenschappelijke publicaties op het gebied van elektronica ontwerpen of software ontwikkelingen. Dit kan gaan van een theoretische beschouwing tot compleet uitgewerkte schema's en voorbeelden.

   


   

  Aantal artikelen:
  0
 • Micro Controllers

  Er is een sterke verschuiving in de elektronica ontwikkel;ing van gebruik van discret componenten naar softwarematige oplossingen met microprocessors zoals de PIC van Microchip, ARM processor of ATMEL. Deze categorie is gereserveerd voor dit soort ontwikkelingen.


   

  Aantal artikelen:
  0
 • Evenementen

  Deze categorie is bedoeld voor publicaties over technische evenementen zoals contesten, beurzen etc.


   

  Aantal artikelen:
  0
 • HAM Radio

  Ouderwetse categorie voor de ontwikkelingen binnen de RADIO amateur wereld


   

  Aantal artikelen:
  1
Joomla templates by a4joomla